Masszőr tanfolyamok

Angelikafű - Angellica +4 kapszula

Angelikafű más néven angyalgyökér már régóta ismert fogyást elősegítő gyógynövény. Ismerd meg az angelikafű hatását.

Angellica +4 kapszula Gregor Bernadett ajánlásával remek választás fogyókúrázóknak!

További információk az angelikafűről:
http://angelika-fu.hu/

A gyógymasszőr képzésről

masszázs Gyógymasszőrnek állni nem is olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Nem csak a test megfelelő masszírozási technikáit kell elsajátítani, hanem a szakorvos utasításainak megfelelően kell elvégezni a gyógymasszázst vagy esetenként a hidro- és balneoterápiás kezeléseket is. 

A gyógymasszőrnek képesnek kell lennie feladatainak pontos elvégzésére és fel kell tudni ismernie az egyes betegségeket és meg kell tudni azokat gyógyítania: segíteni kell a beteg állapotán. A masszőr ezenfelül arra is képes, hogy bizonyos kóros testi tüneteket megelőzzön, és a már kialakult kóros állapotot megszüntesse.

A gyógymasszőr a gyógyító csapat tagjaként képes a legkülönbözőbb mozgásszervi betegségeket kezelni, gyógyítani.

 

A gyógymasszőr tevékenységéhez hozzátartozik, hogy folyamatosan figyeli a beteget és kommunikál vele. A kezeléshez szükséges masszázsok közül (svéd masszázs, szegmentamasszázs, kötőszöveti masszázs, periosteális masszázs, nyirokmasszázs, vezetett passzív kimozgatás és hidro- és balneoterápiás kezelés) bármelyiket úgy alkalmazza, hogy az a betegnek a legjobb legyen. Az eredményeket minden esetben dokumentálja.

A masszőr feladatai közé tartozik az is, hogy részt vesz a masszázshelyiség és a munkakörnyezethez közvetlenül és közvetve tartozó tárgyak, eszközök sterilizálásában, fertőtlenítésében és ha szükséges, akkor elsősegélyt is nyújt.

 

A masszőrtanfolyam elvégzését szakvizsga követi, melynek sikeressége után a részvevők OKJ.-s gyógymasszőri bizonyítványt kapnak, amivel lehetőségük nyílik önálló vállalkozás indítására is. Magas szintű ismereteik birtokában egészségügyi intézményekben, kórházakban, gyógyfürdőkben is alkalmazhatják megszerzett tudásukat.

 

Általános tudnivalók a képzésről:

A szakképesítés OKJ száma: 52 726 01 0010 52 01

Betölthető munkakör: Masszőr (FEOR száma: 5314)

Képzés formája: Iskolarendszeren kívüli csoportos felnőttképzés

A szakképesítés szintje: Középszintű szakképesítés

Felügyeleti szerv: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Jelentkezés feltétele: érettségi és egészségügyi szakmai alkalmassági