Masszőr tanfolyamok

Angelikafű - Angellica +4 kapszula

Angelikafű más néven angyalgyökér már régóta ismert fogyást elősegítő gyógynövény. Ismerd meg az angelikafű hatását.

Angellica +4 kapszula Gregor Bernadett ajánlásával remek választás fogyókúrázóknak!

További információk az angelikafűről:
http://angelika-fu.hu/

A masszázs a XIX. és a XX. században

masszázsA modern korban a masszázs tudománya is virágzásnak indult. Mosengeil és JG. Metzger összegyűjtötte a korábbi tapasztalatokat és 1867-ben egy könyvet jelentettek meg a masszázsról. E könyvben már szó volt arról, hogy a masszázsnak nemcsak fiziológiai, hanem reflexiós hatásai is vannak. Mosengeil ír a masszázs idegrendszerre való jótékony hatásairól is.

Hoffa 1893-as könyvében összefoglalja a legújabb technikákat. Ő az, aki először leírja az öt alapfogást: a simítást, a gyúrást, a dörzsölést, az ütögetést és rezegtetést. A XIX. század végén Bergmann kezdeményezésére, a berlini egyetemi klinikán megalapítják az első állami masszírozóiskolát. 

1890-ben pedig William Murell londoni klinikus is bevezette a masszázs oktatását. Orvosi egyetemeken, klinikákon az orvosképzés része lett.

 

Gustav Zander az, aki először készít mechanikus gépeket a masszázshoz. 1886-ban Gaskell doktor bebizonyítja, hogy a bőrtakaró és a belső szervek között kapcsolat áll fenn. 1898-ban Head felfedezte, hogy a belső szervek megbetegedéseinél a bőrfelület bizonyos helyein érzékeny zónák alakulnak ki. Ezt a felismert szegmentális összefüggést 1917-ben Mackenzie továbbfejlesztette. Kirchenberg 1926-ban megjelent könyve után, már a speciális masszázsfajták fejlesztésén dolgoztak. 1929-ben Ruhman bevezette az ujjbegyes dörzsölő, valamint a bőreltoló masszázsfogásokat. H. Teirich Leube és W. Kholrausch tíz év alatt kidolgozta a teljes testre kiható kötőszöveti masszázs technikai végrehajtás módszerét.  1952-ben Glaser és Dalicho kutatásaikkal továbbfejlesztették, egyszerűsítették a Mackenzie féle szegment-masszázst (a végtagok kezelésénél). 

A masszázs gyakorlata mind differenciáltabbá vált. A tudomány fejlődése mellett, ez a terápia is egyre változik, megtartva alapjait. Megállapíthatjuk, hogy a masszázs eljárásokat két külön álló vonal fémjelzi, az ázsiai és az európai stílus, melynek vannak találkozási pontjai, de "dogmatikus filozófiájuk" más és más.